Gnocchi er en italiensk pastaklassiker som tilberedes med kartofler. Et anderledes måltid som forgylder hverdagen. Hurtigt let og lækkert
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
750 g melede kartofler / bagekartofler
3 dl hvedemel
salt
SVAMPESAUCE:
500 g champignon
1-2 spsk friskpresset citronsaft
2 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
3 spsk olie
2 dl tør hvidvin
salt og hvid peber
1 dl reven parmesanost
* Tilberedning
1. Skrub kartoflerne og kog dem med skallen på.
Pil kartoflerne mens de er varme, pres eller mos dem
og lad dem svale af.
2. Bland mel og salt med kartoffelmosen og ælt det til en
dej.
Form dejen til tynde ruller og del dem i 3 cm store stykker.
Tryk stykkerne sammen med en gaffel og læg dem til side.
3. Rens svampene, skær dem i tynde skiver og bland med
citronsaften.
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint.
Skyl rosmarinen, nip bladene af og hak dem.
4. Opvarm olien ved stærk varme.
Brun svampene.
Tilsæt hvidløg, rosmarin og vin.
Krydr med salt og peber.
Skru ned til svag varme, læg låg på og
lad saucen simre i 10 min.
5. Bring rigeligt med saltet vand i kog.
Læg gnocchi i og kog dem 5 min.
Tag dem op med en hulske og lad dem løbe af.
Bland gnocchi og svampesauce og drys med parmesanost.
Gnocchi med svampe:
Pr. portion: Energi: Kcal 470 = kj 1974
Kulhydrat 72 g Protein 14 g Fedt 14 g (27%) Fibre 5 g
• Svampe indeholder få kalorier, men meget B-vitamin og også
A- og D-vitamin.
Tips:
Gnocchi laves i Italien med kartofler og
durumhvedemel eller semolina.
Her er de fremstillet af kartofler og hvedemel.
Gnocchi skal have god plads, når de koger.
Bring rigeligt med saltet vand i kog i en stor gryde.
Læg gnocchi i og kog dem til de stiger op til overfladen.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.