Til en brunch eller en let frokostret er disse scones helt i
top. Server dem med ristet bacon eller bare koldt smør og marmelade eller
honning.
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 45 min. Let. Portionen
giver 12 scones
# Ingredienser
500 g kartofler
60 g blødt smør
60 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 stor knivspids stødt muskatnød
* Tilberedning
1. Kartoflerne skrælles og lægges i en stor gryde saltet
vand.
Gryden bringes i kog, og kartoflerne simrer i 30- 35 min.
Vandet hældes fra, og kartoflerne dampes helt tørre i
gryden.
2. Kartoflerne pureres til en lind mos. Se nedenfor.
Mosen røres med smør og smages til med salt, peber og
muskatnød.
Mel og bagepulver sigtes ned i skålen og vendes ind i mosen
med en paletkniv.
Vær opmærksom på, at dejen skal bruges omgående, da bagepulveret
bliver aktiveret af fugt og varme, og hurtigt vil miste sin effekt.
3. Dejen tages ud på bordet og presses ud til en 1,5 cm tyk
plade.
Udstik 12 scones med et glas eller en udstiksform.
En tykbundet pande, evt. med rillet grillbund, opvarmes over
et middelvarmt blus.
Drys evt. let med mel.
De små scones bages nu ca. 4 min. på hver side, eller til de
er gennembagte og lysebrune.
Serveres varme.
Kartoffelpuré
Kartofler kan pureres på forskellige måder.
Brug dog aldrig en blender; det vil gøre mosen slimet.
En si holdes fast over en skål, og de kogte kartofler
presses igennem sien ved hjælp af en træske.
Brug en såkaldt kartoffelkværn der moser kartoflerne, mens
der drejes på et håndtag.
Pres de kogte kartofler gennem en kartoffelpresser; en slags
overdimensioneret hvidløgspresser.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.