Kan serveres til: stegt kød, fx helstegt oksefilet,
oksemørbradbøffer eller hakkebøffer - og dertil skysauce og grønsager
6-8 personer
# Ingredienser
Kartoffelkage - dagen før:
2 kg melede kartofler
10 finthakkede skalotteløg (ca. 200 g)
75 g smeltet smør
1 tsk revet muskatnød
2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Kartoffelsnitter:
100 g gratineringsost
* Tilberedning
Kartoffelkage: Skræl kartoflerne, skyl og tør dem.
Skær kartoflerne i tynde skiver.
Bland kartoffelskiver, løg, smør og krydderier i en skål.
Pres blandingen ned i en smurt springform (ca. 22 cm i
diameter).
Bank formen let mod køkkenbordet.
Bag kartoffelkagen på en plade med bagepapir midt i ovnen
i ca. 1 time og 15
min ved 200 °C
Lad kartoffelkagen køle lidt af (lad den blive i formen).
Stil den tildækket i køleskabet til næste dag.
Kartoffelsnitter:
Fjern formen fra kartoffelkagen og skær den i 24
"lagkagesnit".
Læg dem på siden på plader med bagepapir.
Gratiner kartoffelsnitterne midt i ovnen i ca. 17 min ved
250 °C
Tag dem ud efter ca. 12 min og drys osten på.
Gratiner kartoffelsnitterne færdige midt i ovnen.
Tips: Kartoffelsnitterne kan tilberedes uden revet
muskatnød.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.