Det kræver en smule håndelag at lave disse timbaler. Til
gengæld er de ideelle som tilbehør til næsten hvad som helst. De er krydret med
krydderurter
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 1 time. Krævende. Til
4 pers.
# Ingredienser
8 små kartofler, ca. 100 g hver
2 spsk cremefraiche eller piskefløde
60 g smør, smeltet
1 æg
1 drys revet muskatnød
1 spsk friskhakket persille eller purløg
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 200 °C.
Kartoflerne vaskes i koldt vand.
De endnu fugtige kartofler pakkes ind i folie og bages møre
i ovnen, ca. 30-40 min.
Mens kartoflerne stadig er varme, fjernes skrællen
omhyggeligt og de moses ned i en skål.
Følg Kokketeknikker nedenfor.
Der skulle gerne blive ca. 400 g puré.
Skålen med kartoffelpureen holdes varm i et vandbad.
2. 4 små cocotter pensles med smør og stilles i køleskabet.
En bradepande fores med et dobbelt lag køkkenrulle og
stilles til side.
3. Fløden hældes i en lille gryde og bringes kort i kog.
Gryden tages af blusset.
4. Med en træske røres smørret forsigtigt ind i kartoffelpuréen.
Samtidig røres æggene i, et ad gangen.
Smag til med muskatnød, salt og peber.
Det hele røres godt sammen med persille eller purløg.
Tilsæt fløden til allersidst med en ganske let omrøring, da
for megen omrøring vil få fløden til at blive til smør.
5. Kartoffelblandingen fordeles i de 4 cocotter. De skal
fyldes helt.
Stil cocotterne på den forede bradepande.
Hver cocotte tildækkes med et rundt stykke smurt bagepapir.
Bradepanden fyldes halvt med vand og stilles i ovnen i 20
min.
Prøv med en skarp kniv eller en strikkepind, om timbalerne
er helt gennembagte.
De færdige postejer tages forsigtigt op af bradepanden og
hviler i 10-15 min,
inden de vendes ud på et serveringsfad.
Kokketips Kartoflerne kan erstattes af søde kartofler
i denne opskrift.
De søde kartofler bages i ovnen i ca. 1 time. Derefter
følges opskriften uden ændringer.
Kartoffelpuré
Kartofler kan pureres på forskellige måder.
Brug dog aldrig en blender; det vil gøre mosen slimet.
En si holdes fast over en skål, og de kogte kartofler
presses igennem sien ved hjælp af en træske.
Brug en såkaldt kartoffelkværn der moser kartoflerne, mens
der drejes på et håndtag.
Pres de kogte kartofler gennem en kartoffelpresser; en slags
overdimensioneret hvidløgspresser.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.