I denne sursøde ret steges grønsager med krydderier og
kokosmælk og krydres med lime. Det bliver den bedste kartoffelret du har smagt
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
4 faste kartofler
2 spsk vegetabilsk olie
1 gul peberfrugt, i tern
1 rød peberfrugt, i tern
1 gulerod, i tynde stave
1 courgette, i tynde stave
2 fed hvidløg, pressede
1 rød chili, skivet
1 bundt forårsløg, halverede på langs
8 spsk kokosmælk
1 tsk hakket citrongræs
2 tsk limesaft
1 lime, fintrevet skal af
1 spsk hakket, frisk koriander
* Tilberedning
1. Kartoflerne skæres i små tern med en skarp kniv.
2. Bring en stor gryde vand i kog og kog kartoflerne i 5 min.
De afdryppes godt.
3. Varm olien i en wok eller stor pande.
Olien hvirvles rundt, til den er meget varm.
4. Tilsæt kartofler, peberfrugter, gulerod, courgette,
hvidløg og chili og lynsteg i 2-3 min.
5. Rør forårsløg, kokosmælk, citrongræs og limesaft i wokken
og lynsteg i yderligere 5 min.
6. Tilsæt limeskal og koriander og lynsteg i 1 minut.
Serveres varm.
Næringsindhold:
Kalorier 138. Sukker 5 g. Proteiner 2 g. Fedt 6 g.
Kulhydrater 20 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Pas på, at kartoflerne ikke koges for længe i trin 2, for så
vil de gå i stykker, når de bliver stegt i wokken.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.