Sprødstegte kartoffelreder er perfekte som spiselige
salatskåle og lækre med en farvestrålende salat af grønsager og frugt.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
KARTOFFELREDER
450 g melede kartofler, revne
125 g Maizena
vegetabilsk olie, til friturestegning
frisk purløg, til pynt
SALAT
125 g ananas, skåret i tern
1 grøn peberfrugt, i strimler
1 gulerod, i tynde stave
50 g sukkerærter, i brede strimler
4 babymajs, halverede på langs
25 g bønnespirer
2 forårsløg, i skiver
DRESSING
1 spsk klar honning
1 tsk lys sojasauce
1 fed hvidløg, presset
1 tsk citronsaft
* Tilberedning
1. Kartoffelreder: Skyl de revne kartofler adskillige gang i
koldt vand.
De afdryppes godt på køkkenrulle, så de er helt tørre.
Dette er for at forhindre, at de sprutter, når de koges i olien.
Læg kartoflerne i en skål.
Tilsæt Maizena og bland mel og kartofler sammen.
2. Fyld en wok halvt med olie og varm den, til den ryger.
En 15 cm trådsigte fores med en fjerdedel af
kartoffelblandingen, og en anden sigte af samme størrelse presses med i den.
3. Sænk sigterne ned i olien og kog 2 min, til
kartoffelreden er gylden og sprød.
Tag den op og lad overskydende olie dryppe af.
4. Gentag dette yderligere tre gange, så du får fire
kartoffelreder.
Lad dem køle af.
5. Bland salatingredienserne og fordel dem i
kartoffelrederne.
6. Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over
salaten.
Pynt med purløg og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 272. Sukker 11 g. Proteiner 4 g. Fedt 4 g.
Kulhydrater 59 g. Mættede fedtsyrer 0,4 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.