Sprøde på overfladen
og stærkt krydret indeni - disse snitter med indisk krydret kartoffelfyld
smager helt enkelt himmelsk.
• Når man anvender
stærke krydderier som smagssætning, kan man mindske saltmængden.
Forberedelse 40 min.
Tilberedning 15 min. 4 portioner (8 snitter)
# Ingredienser
4 plader butterdej
300 g faste
kartofler
1 lille zucchini
½ løg
1 lille fed hvidløg
1½ cm frisk ingefær
2 tsk smør eller
margarine
1 spsk stærk karry
½ tsk reven
citronskal
1 spsk friskpresset
citronsaft
salt
1-2 kviste frisk
mynte
DESUDEN:
bagepapir
1 lille æg + ½ spsk
vand
1-2 tsk sesamfrø
* Tilberedning
1. Optø butterdejspladerne.
Varm ovnen til 200 °C.
Skræl kartoflerne og
skær dem i tern.
Kog dem møre i
letsaltet vand.
2. Skyl zucchinien
og skær den i tern.
Skræl løg, hvidløg
og ingefær og skær i tern.
Smelt fedtstoffet og
steg løg og hvidløg blanke et par minutter.
Tilsæt ingefær og
zucchini og drys karry over.
Lad det hele stege yderligere 2 min.
3. Hæld vandet fra
kartoflerne og
bland dem med løg-
og karry-blandingen.
Tilsæt citronskal,
-saft og salt.
Lad det stege til
væsken er fordampet.
Lad blandingen blive
helt kold.
Del
butterdejspladerne i to dele.
Rør ægget sammen med
vandet og pensl pladernes kanter.
4. Hak myntebladene
fint og bland dem i fyldet.
Fordel fyldet midt
på pladerne, fold dem sammen diagonalt og
tryk kanterne til.
Læg snitterne på en bageplade
med bagepapir, pensl med resten af
æggeblandingen og drys med sesamfrø.
Bag i ca. 15 min.
Tips:
Sådan lover du
snitterne: skær de frosne, halvt optøede
butterdejsplader til
kvadrater og
læg en skefuld fyld
på midten af hver firkant.
Fold dem sammen
diagonalt til trekanter og
tryk kanterne til.
Fyldet skal være
koldt og tørt, ellers løber der
væske ud under
bagningen.
Pr. portion (2
snitter): Energi: Kcal 418 = kj 1747
Kulhydrat 43 g Protein 7 g Fedt 24 g (51 %) Fibre 2 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.