Kylling og kartofler er en nem og hurtig middag som kan forberedes
i god tid inden stegningen. Serveres med årstidens salat med avocadodressing
4-6 pers.
# Ingredienser
1 kg kartofler
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g smør
2 kyllinger a 800 g
3 spsk friskhakket persille
3 spsk friskhakket purløg
1 tsk tørret estragon
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
50 g smør.
Avocadodressing:
1 avocado
3½ dl cremefraiche 18%
3-4 spsk mælk
1 tsk citronsaft
1 tsk groft salt
friskkværnet peber.
Tilbehør:
årstidens salat med avocadodressing.
Serveres med frugt, eller groft brød og smør.
Desserten kan være ost, fx en moden brie
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Læg dem taglagt i et smurt ovnfast fad.
Drys kartoflerne med salt og peber og fordel nogle
smørklatter hist og her.
Skær hver kylling i 4 stykker og læg dem i et smurt ovnfast
fad.
Bland persille, purløg, estragon, salt og peber og
drys blandingen over kyllingestykkerne.
Skær smørret i skiver og fordel dem over kyllingerne.
Sæt begge fade midt i ovnen og steg ca. 45 min ved 225 °C.
Avocadodressing:
Flæk avocadoen på langs og fjern stenen.
Skrab avocadokødet ud, og mos det med cremefraiche og mælk.
Smag dressingen til med citronsaft, salt og peber.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.