Denne friske
kyllingeret er et godt bud på en alt-i-et-fad ret. Den er både billig og mager.
Retter med kylling hitter netop nu! Her er en virkelig lækker ret
Tid: 1½ time, heraf
55 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
3-4 skalotteløg
6-8 kartofler
2-3 gulerødder
5-6 fed hvidløg
1 kylling (1,2-1,3 kg)
1 tsk salt
1 tørret chilipeber
2 tsk rosmarin
1 tsk timian
½ bdt. frisk merian
eller 1 tsk tørret
1 spsk olie
1½ dl hvidvin
* Fremgangsmåde
1. Skræl løg,
kartofler og gulerødder.
Skær løgene i både,
kartoflerne i tern og gulerødderne i tykke skiver.
Pil hvidløgene.
2. Optø kyllingen
hvis den er frossen.
Skyl den og skær den
i 6-8 stykker. Drys med salt.
3. Fordel grønsager,
kartofler, hele hvidløgsfed og smuldret chili i et ovnfast fad eller
en lille
bradepande.
Læg kyllingestykkerne
ovenpå.
4. Drys med
rosmarin, timian og merian.
Pensl med olien og
hæld hvidvinen ved.
5. Sæt fadet i en 200
°C varm ovn i 45 min.
Sæt temperaturen op
til 250 °C og steg yderligere 10 min.
6. Server retten med
en blandet Grøn Salat og Brød.
Tips: Retten kan fryses i portionspakker og siden
varmes i mikroovnen.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------