Den fine balsamico-eddike
er god i mange kolde og varme retter. Her bruger vi den i en sauce til kyllingebryst.
Det smager saftsuseme godt. Retten hitter
Tid: 1 time, heraf
50 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
6-8 kartofler (600
g)
2 spsk olie
1 tsk salt
¼ tsk peberblanding
4 stk kyllingebryst
(à 125-175 g)
2 spsk olie
1 tsk salt
1 knsp cayennepeber
1 bdt. forårsløg
1 dl rosiner
2 spsk balsamico-eddike
2 dl hønsebouillon (vand + terning)
50 g smør
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i både.
2. Opvarm olien i en
lille bradepande eller et ovnfast fad i en 200 °C varm ovn.
Fordel kartoflerne i
fadet. Drys med salt og peberblanding.
Steg kartoflerne i
ovnen 30 min.
3. Optø
kyllingebrysterne og dup dem tørre.
4. Opvarm olien på
en stegepande og brun kyllingebrysterne på alle sider.
Drys med salt og
cayennepeber.
5. Tag kødet op.
Læg stykkerne ovenpå
kartoflerne og lad dem stege med i ovnen i 20 min.
Eller til de er helt gennemstegte.
6. Skyl løgene og
skær dem i fine strimler.
Svits dem i olien
fra kyllingebrysterne.
Tilsæt rosiner og
eddike.
7. Hæld bouillonen
på og lad saucen koge et par min.
Pisk smørret i, i
små klumper.
Server retten
direkte fra fadet med saucen til.
Tips: I stedet for kyllingebryst kan du bruge en
hel kylling, som du parterer i 6-8 portionsstykker. Stegetiden bliver da 30 min længere.
Retten kan fryses i
portionspakker, og serveres som frokostret.
Optø og opvarm i mikroovn.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------