Super lækre stegte ris med æg, oksekød, grønsager og
sojasauce, der giver smag og farver. En af dine helt store hverdagsfavoritter,
for den er let og sund.
Til 4 pers
# Ingredienser
225 g langkornede,
hvide ris
6 dl vand
350 g oksemørbrad
2 spsk mørk
sojasauce
2 spsk tomatketchup
1 spsk syvkrydderi
2 spsk jordnøddeolie
1 løg, hakket
3 små gulerødder,
hakkede
100 g frosne ærter
2 æg, sammenpiskede
2 spsk koldt vand
* Tilberedning
1 Skyl risene under
rindende, koldt vand og afdryp dem godt.
Hæld dem i en gryde
sammen med vandet og bring det i kog.
Læg låg på og lad
risene simre i 12 min.
Vend de kogte ris ud
på en bageplade og lad dem køle af.
2 Skær oksekødet i
tynde skiver med en skarp kniv og l
æg dem i et stort,
lavt fad.
Hæld sojasauce,
tomatketchup og syvkrydderi sammen.
Fordel det over
kødet og vend det sammen, så kødet er dækket.
3 Varm
jordnøddeolien i en forvarmet wok.
Tilsæt oksekødet og
lynsteg i 3-4 min.
Tilsæt løg,
gulerødder og ærter og lynsteg i yderligere 2-3 min.
Tilsæt den kogte ris
og bland det hele sammen.
4 Pisk æggene med 2 spsk
koldt vand.
Dryp æggeblandingen
over risene og steg under omrøring i 3-4 min,
eller til risene er
gennemvarme, og æggene er blevet faste.
Hæld retten i en
varm serveringsskål og server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------