For at spare tid er der anvendt krabbekød fra dåse i denne
ret, men frisk, hvidt krabbekød vil være det lækreste.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min. Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
150 g langkornede ris fx basmati
2 spsk jordnøddeolie
125 g hvidt krabbekød fra dåse, afdryppet
1 porre, skivet
150 g bønnespirer
2 æg, sammenpiskede
1 spsk lys sojasauce
1 tsk limesaft
1 tsk sesamolie
salt
limeskiver, til pynt
* Tilberedning
1. Risene koges i en gryde med kogende vand i 15 min.
Afdryppes godt, skylles under rindende, koldt vand og
afdryppes godt igen.
2. Varm jordnøddeolien i en forvarmet wok, til den er meget
varm.
3. Tilsæt krabbekød, porre og bønnespirer og lynsteg i 2-3 min.
Tag det op med en hulske og sæt det til side.
4. Tilsæt æggene og steg dem under jævnlig omrøring i 2-3 min,
til de begynder at blive faste.
5. Rør ris samt krabbekød, porre og bønnespirer i æggene i
wokken.
6. Tilsæt sojasauce og limesaft. Svits 1 min, mens
ingredienserne røres godt sammen.
Stænk sesamolie over.
7. Hæld retten op på et fad, pynt med limeskiver og server
straks.
Næringsindhold:
Kalorier 225. Sukker 1 g. Proteiner 12 g. Fedt 11 g.
Kulhydrater 20 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
VARIANT
Kogt hummer kan anvendes i stedet for krabbekød, hvis retten
skal være rigtig festlig.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.