Denne ret har krydret smag af både salami og gorgonzola. At den også er let at lave, gør ikke sagen ringere. Rød peberfrugt er en rigtig
vitaminbombe.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30-40 min. 4 portioner
#Ingredienser
250 g tagliatelle
2 løg
1 rød peberfrugt
1 squash
150 g
salami
150 g
gorgonzola ost
1 tsk smør
eller margarine
1 fed hvidløg
1 glas (450 g) salsa eller lav din egen salsa (se Tips)
½-1 tsk salt
¼ tsk friskkværnet peber
1 tsk olie til fadet
* Tilberedning
1. Kog pastaen til den er knapt færdig.
Se anvisningerne på pakningen.
2. Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Skyl peberfrugten og fjern kerner og mellemvægge.
Striml den fint. Skyl squashen og skær den i stave.
Striml pølsen. Tern osten.
3. Smelt fedtstoffet på en teflonpande og steg løgene
blanke.
4. Tilsæt peberfrugt, squash og presset hvidløg.
Lad det stege sammen i nogle min.
4. Tilsæt salsaen (se Tips) og lad det simre
yderligere et par min. Smag til med salt og peber.
5. Bland den nykogte pasta med salami og ost.
Smør et ovnfast fad med olie, læg blandingen i og
hæld salsasaucen over.
Dæk med låg eller alufolie.
6. Gratiner midt i ovnen i ca. 20 min. Server straks.
Tips:
Lav din egen salsa:
Skold, flå og tern 8 fuldmodne tomater.
Pil og hak 4 skalotteløg og 4 fed hvidløg.
Smelt 1 spsk smør eller margarine på en stor
stegepande eller i en gryde.
Brun først hvidløgene, tilsæt skalotteløgene
efter ca. 2 min og steg dem gyldne.
Skær 6 pimientofyldte grønne oliven i skiver.
Skyl, udkern og finhak ½ grøn peberfrugt og
½ rød peberfrugt.
Tilsæt tomater, oliven og peberfrugt, samt 1 spsk kapers.
Smag til med ½ tsk salt og ¼ tsk sort peber.
Hæld 2 spsk olie på og lad det hele koge sammen
til en cremet sauce.
Salami- og oste pasta:
Pr. portion: Energi: KcaI 573 = kj 2397
Kulhydrat 59 g Protein 25 g Fedt 26 g (41 %) Fibre 3 g
• Salami indeholder både jern og A-vitamin
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.