Den gode knudekål der også kaldes for glaskål, har en meget
fin smag. Mange sorter af grønsager er velegnede til at tilsætte som godt fyld
i udhulet knudekål.
Tilberedningstid: 35 min. Til 2 portioner: kan udvides til
flere eller halveres til 1.
# Ingredienser
50 g svinekød
25 g bacon eller røget flæsk
1 spsk olie
1 fed hvidløg
½ tsk salt
½ løg
½ rød peberfrugt
½ grøn peberfrugt
2 knudekål
½ spsk tomatpuré
¾ dl rødvin
½ ds flåede tomater
¾ dl bouillon
salt og friskkværnet peber
1 knsp paprika
1 knsp karry
½ tsk merian
sukker
2 spsk fint klippet purløg
* Tilberedning
Udhul begge knudekål, og skær lidt af bunden så de kan stå
selv.
Hak indmaden.
Skær svinekødet i mindre terninger.
Skær baconen i fine strimler.
Opvarm olien i en gryde og rist baconstrimlerne i det varme
fedtstof.
Stød hvidløget med ½ tsk salt i en morter og svits det med.
Kom svinekødsterningerne i og brun dem på alle sider.
Pil løget og gør peberfrugterne i stand.
Skær begge dele i strimler.
Kom grønsagerne i gryden og svits dem.
Rør tomatpuré i, kog af med rødvin og spæd med de flåede
tomater og bouillon.
Krydr med salt, peber, paprika, karry og merian.
Lad retten simre ved jævn varme 15-20 min.
Tag gryden af varmen, smag retten til.
Fyld retten i de to udhulede knudekål og server drysset med
fintklippet purløg.
INFO: Knudekål kaldes også for glaskål. Den er helt speciel,
da det er den opsvulmede stængel, der spises. Der findes både hvide og violette
sorter, som dog alle er hvidlige inde i knuden. Der er meget forskel på
størrelsen af de forskellige sorter.
Læs om knudekål
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.