Kylling, arborio ris og safran giver virkelig god smag og
retten mætter skønt. Kom gerne et godt drys friskrevet parmesan over. Prøv
denne gule risotto med hvidvin
Til 4 pers
# Ingredienser
125 g smør
900 g kyllingefilet
uden skind og ben, skåret i tynde skiver
1 stort løg, hakket
500 g arborio ris
1½ dl hvidvin
1 tsk smuldrede
safrantråde
1¼ liter hønsebouillon,
på kogepunktet
salt og peber
50 g friskrevet
parmesan
* Tilberedning
1 Varm 50 gaf
smørret i en dyb gryde og tilsæt kyllingekødet og løg.
Svits under hyppig
omrøring i 8 min, eller til det er gyldenbrunt.
Tilsæt risene og
bland, så risene dækkes af smørret.
Svits under konstant
omrøring i 2-3 min, eller til risene er gennemsigtige.
Tilsæt vinen og kog
under konstant omrøring i 1 min, eller
til den er kogt ind.
2 Bland safran med 4
spsk af den varme bouillon.
Hæld det i risene og
kog under konstant omrøring, til det er absorberet.
Tilsæt lidt efter
lidt resten af bouillonen, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og
tilsæt mere væde, efterhånden som risene absorberer den.
Kog i 20 min, eller
til al væden er absorberet, og risene er cremede.
Smag til med salt og
peber.
3 Tag risottoen fra
varmen og tilsæt resten af smørret.
Bland det godt
sammen, og rør derefter parmesan i, til den smelter.
Anret risottoen på
varme tallerkener og server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------