Mager og lækker mad fra Italien. Retten kan også tilberedes på fx vilde ris, brune ris eller løse ris.
Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu! Ret nemt og godt
Tid: ca 45 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 løg
2 spsk olie
3 dl arborio ris
6 dl grønsagsbouillon
(vand+terning)
1 dl tør hvidvin
skal af en citron
saft af ½ citron
200 g pillede rejer
1 dl hakket dild,
persille og purløg
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Pil og hak løget.
Opvarm olien i en gryde. Steg løgene nogle min.
Tilsæt risene og lad
dem stege med nogle min.
2. Tilsæt bouillon
og hvidvin. Lad risene koge 25 min.
3. Skyl citronen
godt. Skræl det gule af med en kartoffelskræller.
4. Skær skallen i
fine strimler og pres saften af den halve citron.
5. Hæld citronsaft,
citronskal-strimler, rejer og alt det krydder-grønne i risene
og lad det hele blive
gennemvarmt. Smag til med salt og peber.
6. Pynt risgryden
med dildkviste, og server salat og brød til.
Tips: Retten kan også laves med en rest ris, du
har fået tilovers fra dagen i forvejen.
Risene skal således
kun varmes igennem.
Se alle de bedste opskrifter med Ris Grønsager eller Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------