Risotto med græskar er
en af de klassiske retter i det italienske køkken, retten er især populær i
Lombardiet som har en stor naturlig produktion af ris til risotto.
Risotto med græskar er
en helt enkel og meget nem ret at tilberede, en ret som samtidig har en god
fyldig smag. Retten er oprindeligt opstået ud fra hvad der fandtes i
køkkenhaven, og græskar er billig at dyrke og derved en billig ingrediens som
findes i mange forskellige italienske retter.
Forb. 10 min. Tilb. 20
min. Samlet tid 30 min. Antal 4 personer
# Ingredienser
400 g risottoris
1 løg
1 liter grønsagsbouillon
100 g revet parmesan
300 g græskar
½ glas tør hvidvin
50 g smør
* Tilberedning
Start med at forberede
græskar - halver græskarret og
fjern kernerne med en
ske.
Skær i skiver, samt
fjern skrællen og skær græskarkødet i små tern.
Pil løget og snit det
fint.
I en gryde varmes olie
og løget steges til det er gyldent.
Herefter tilsættes
græskartern og lad dem blive let bløde,
før risene tilsættes.,
Bland godt sammen, så
risene ikke sætter sig fast i gryden.
Tilsæt hvidvin og lad
det blive absorberet af risene.
Tilsæt herefter grønsagsbouillon
lidt efter lidt, efterhånden som
det bliver absorberet
af risene.
Rør ind i mellem i
risene og lad det småsimre i ca. 20 min.
Når der mangler 2 min,
sluk for varmen og tilsæt smør og revet ost.
Rør godt rundt og lad
stå i 2 min.
Serveres straks med
revet parmesanost.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris Risotto Paella
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------