Server kartoffelgratinen til lammesteg, oksesteg, stegt
kylling eller som selvstændig ret med grøn salat til. Let og lækkert, værd at
prøve
(4 pers.)
# Ingredienser
1 kg kartofler
1-1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ tsk revet muskatnød
2 hakkede skalotteløg
1 fed knust hvidløg
150 g revet Emmentaler
¼ liter piskefløde
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Læg dem lagvis med krydderier, løg og halvdelen af osten i
et fladt, smurt ovnfast fad.
Hæld fløde over kartoflerne og drys resten af osten over.
Sæt fadet i ovnen bag gratinen til kartoflerne er møre.
Bagetid ca. 1¼ time ved 180 °C.
Tips: I stedet for Emmentaler kan anvendes Danbo
eller 50 g Grana sammen med 50 g Danbo.
INFO: Gratin dauphinois er en fransk ret af skivede
kartofler bagt i mælk eller fløde, ved hjælp af gratinteknikken, fra
Dauphiné-regionen i det sydøstlige Frankrig. Der findes mange varianter af
rettens navn, blandt andet pommes de terre dauphinoise, kartofler à la
dauphinoise og gratin de pommes à la dauphinoise.
Se alle de bedste opskrifter med Kartoffelgratin
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.