En fransk klassiker som denne, med kraftig løgsmag og en sprød overflade med ost, er altid et populært indslag på middagsbordet.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner
#Ingredienser
300 g løg
30 g smør eller margarine
1 spsk hvedemel
1 l oksebouillon
salt og peber
8 tynde skiver franskbrød eller baguette
100 g reven stærk ost (45+)
* Tilberedning
1. Pil løgene og skær dem i fine ringe eller
striml dem i foodprocessoren.
2. Smelt fedtstoffet i en stor suppegryde,
læg løgene i og steg dem til de er blanke.
Løgene skal ikke blive brune.
3. Drys melet over og rør det godt sammen.
Spæd med bouillon og lad det koge ca. 15 min.
Smag til med salt og peber.
Sæt ovnen på 225 °C.
4. Rist brødskiverne i ovnen eller på brødristeren.
Hæld suppen op i fire ovnfaste portionsskåle.
Læg to brødskiver øverst i hver skål, drys ost over og
gratiner midt i ovnen ca. 5 min til osten er gylden.
Server straks.
VARIATION
Du kan anvende oste i stil med gruyere. gouda eller
en vellagret Danbo. Det vigtige er. at de smelter let,
og har en kraftig smag.
Tips:
Hæld bouillon i lidt ad gangen under omrøring,
så der ikke dannes klumper af melet.
Suppen bliver lidt mere luxus-præget og får en
meget fornem smag, hvis du erstatter 1 dl af
bouillonen med hvidvin.
Du skal ikke bruge en større mængde vin,
for da vil vinsmagen blive for dominerende.
Hvis du ikke har portions-skåle kan du udmærket
gratinere suppen i en stor ovnfast skål.
Pr. portion: Kalorier 271 = Kilojoule 1129
Kulhydrat 24 g Protein 12 g Fedt 14 g (46%) Fibre 2 g
• Løg indeholder mineraler og vitaminer.
Se alle de bedste opskrifter med Supper
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.