Lækker pærekage med vanilje, kanel og muskatnød. Få opskriften her og server den skønne kage for dine gæster. Opskriften er nem og kagen smager vidunderligt
Giver en randkage på
25 cm
# Ingredienser
600 g pærer, skrællede
og hakkede
400 g stødt melis
160 g nødder, hakkede
420 g hvedemel
2 tsk tvekulsurt
natron
½ tsk salt
½ tsk kanel
½ tsk muskatnød
2 æg
¼ dl vegetabilsk
olie
1 tsk vanila
Flormelis til pynt
* Fremgangsmåde
1. Hæld pærer, melis
og nødder i en mellemstor skål; blandes let.
Lad det stå i 1 time
og rør en gang imellem.
2. Forvarm ovnen til
190 °C.
Smør en randform på
25 cm med lidt smør.
3. Strø 2 til 3
teskefulde mel på formen.
Bank let på siderne for at fordele melet jævnt.
Vend formen og bank
overskydende mel af.
4. Bland mel,
tvekulsurt natron, salt, kanel og muskatnød i en separat mellemstor skål; sæt til
side.
5. Pisk æggene i en
stor skål med en elpisker på mellemhøj hastighed.
Tilsæt
melblandingen; blandet grundigt.
Tilsæt
pæreblandingen; omrøres grundigt.
Hæld det hele i
randformen.
6. Bages 1 time og
15 min eller indtil der kan stikkes en tandstikker af træ ind i midten og den
kommer ud ren.
Kagen afkøles på en
bagerist i 10 min.
Kagens kant løsnes med en kniv eller en fleksibel paletkniv af metal.
Sæt bageristen
ovenpå kagen og vend den om så risten er på bunden.
Brug grydelapper
eller handsker.
Ryst kagen let så
den falder ud af kageranden.
Fjern kageranden.
Afkøles helt.
7. Læg
bagepapirstrimler under kagen for at holde tallerkenen ren.
Læg kagen på en
kagetallerken.
8. Drys let med
flormelis. Fjern bagepapiret.
Trin 2. Sådan smøres
kageranden.
Trin 6. Sådan løsnes
kagens kanter.
Trin 7. Sådan sættes
bagepapirstrimler under kagen.
Se alle de bedste opskrifter med Kager
Se alle de bedste opskrifter med Småkager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------