Blåbær og ferskner i kombination er fantastisk! Det sprøde
dejlåg og en lille kugle is gør desserten uimodståelig.
• Både blåbær og fersken indeholder meget fiber og jern.
Forberedelse 15 min. Tilberedning·30 min. 6 portioner
# Ingredienser:
4 friske ferskner eller
8 konserverede halve
5 dl friske eller frosne blåbær
2 spsk kartoffelmel
1¼ tsk stødt kanel
½ dl mørk farin
2 spsk friskpresset citronsaft
LÅG:
2 dl hvedemel
3 spsk sukker
½ tsk bagepulver
1 spsk smør eller margarine
½ dl yoghurt naturel
2 spsk koldt vand
TIL SERVERING:
½ liter vaniljeis
* Tilberedning:
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Bring vand i kog og skold de friske ferskner.
Flå, udkern og skær dem i skiver
(eller skiv de konserverede).
Skyl og rens blåbærrene.
Læg ferskner og blåbær lagvis i portionsforme eller
i et stort ovnfast fad.
2. Drys kartoffelmel og kanel over.
Drys farin på og dryp med citronsaften.
3. Bland mel, sukker og bagepulver i en foodprocessor.
Tilsæt fedtstof og yoghurt og kør det til en dej.
Spæd evt. med koldt vand.
4. Rul dejen ud og udstik 6 cirkler med et glas.
Læg et stykke oven på frugten i hver portionsform;
eller læg hele den udrullede dej oven på frugten i
det store fad.
5. Bag midt i ovnen 20-30 min, til låget er gyldent.
Server med vaniljeis.
Frugt og bær under låg:
Pr. portion: Kalorier 398 = Kilojoule 1677
Kulhydrat 71 g Protein 7 g Fedt 9 g (20%) Fibre 5 g
Tips:
Hvis du vil løsfryse bær, så læg tørre bær
på bagepapir på en bakke/plade.
Stil den i fryseren ca. 2 timer.
Bagefter hælder du bærrene i plastbokse.
Du flår lettest friske ferskner ved at dyppe
dem i en gryde med kogende vand ½-1 min.
Træk derefter skallen af, udkern frugterne
og skær dem i skiver.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.