Dessert. Arbejdstid: 40 min. Bagetid: ca. 30 min. Svær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 6 personer
# Ingredienser
til Frugtsoufflé:
250 g sukker (ca. 3
dl)
4 spsk vand
200 g frisk frugt
(fx jordbær,
hindbær, ferskner, abrikoser)
5 æggehvider
1 spsk kirsch eller
anden frugtbrændevin
Souffléform. 16 cm
*
Sådan laves
Frugtsoufflé:
1. Sæt ovnen på 200
°C.
Abrikoser og/eller
ferskner skal flås først.
Det går lettest,
hvis man først overhælder dem med kogende vand.
Jordbær eller
hindbær skal blot skylles og befris for haser, og da senest muligt.
Blend frugten eller
passer den gennem en sigte.
2. Kom sukker og
vand i en rustfri stålgryde, eller en emaljeret, og kog det langsomt op og hold
det tæt omkring kogepunktet, til det kan bestå kugleprøven: en dråbe sukkerlage
i koldt vand skal kunne formes til en kugle.
3. Tag sukkerlagen
fra varmen, lad den svale lidt og bland frugtmosen i.
Tilsæt
frugtbrændevinen.
4. Pisk æggehviderne
meget stive og vend dem forsigtigt sammen med frugtblandingen.
5. Smør
souffléformen og drys den med sukker.
Fyld soufflémassen
i, formen skal være ca. ¾
fuld.
Sæt den i den 200 °C
varme ovn og bag den, til den er hævet og gylden, det varer ca. 30 min.
Vær forsigtig, hvis
der skal ses til souffléen, den falder nemt sammen.
Server straks.
Tips: Det er en gylden regel, at gæsterne venter
på souffléen, aldrig omvendt.
Souffléen kan
drysses med lidt flormelis eller puddersukker i serveringsøjeblikket.
Frugtsouffléen kan også fyldes i 6 portionsforme, der også kun fyldes ¾.
Så skal varmen
sættes op til 225 °C og bagetiden nedsættes til ca. 15 min.
Se flere
opskrifter med Frugt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------