Simpelthen for lækker at gemme til kun festlige lejligheder!
Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk
med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 30 min + 30 min i køleskab. Tilberedningstid:
15 min. Kuverter: 6
# Ingredienser
3,1 dl flødeskum
¼ tsk stødt kanel
½ tsk vaniljeessens
4 æggehvider
1,2 dl sukker
0,8 dl sigtet flormelis
410 g fruitmince (se opskrift)
* Tilberedning
1. Ovnen opvarmes til 180 °C.
Smør en firkantet bageplade på 30 x 25 x 2 cm med olie eller
smeltet smør.
Beklæd bund og sider med bagepapir.
Smør papiret let og drys det med sigtet majsmel. Ryst
overflødigt mel af.
2. Pisk med en elpisker fløde, kanel og essens i en
røreskål, indtil fløden er stiv.
Dæk den til og stil den i køleskab i 30 min før brug.
3. Hæld æggehvider i en lille tør røreskål og pisk dem med
en elpisker, indtil de er stive.
Tilsæt gradvist sukkeret og fortsæt med at piske, indtil
blandingen er tyk og skinnende, og sukkeret er opløst.
Fordel blandingen jævnt over pladen.
Bag den i 12-15 min, indtil blandingen har hævet og er
gyldenbrun.
4. Vend marengsen over på et stort stykke bagepapir, som er
drysset med flormelis.
Lad den køle af, til den er håndvarm.
Fordel flødeblanding og frugt på den afkølede marengs til 2
cm fra kanten.
Rul den op ved hjælp af papiret fra den korte side. Skæres
ud og serveres.
Bemærk
Fruitmince kan fås i
forretninger for engelske specialiteter.
Eller se opskrift her.
Prøv sammen med:
Forret: Ricottaravioli
Hovedret: Laksefilet
med spansk salsa
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
__________________________________