Æbler og porrer smager dejligt sammen. Her udgør de fyldet i
en lækker vegetarisk postej, der smager skønt både friskbagt og som pålæg næste
dag.
Arbejdstid: 30 min. Stege/bagetid: ca. 1 time. Fryse-egnet. 4
personer
# Ingredienser til Grøn postej med æbler og porrer:
50 g ris
2 porrer
2 løg
3 æbler
1 dl hasselnøddekerner
3 spsk olie
1 spsk karry
1 tsk salt
1 dl fuldkornshvedemel eller grahamsmel
1 dl mælk
4 æg
25 g smør
Tilbehør: salat og brød
*
Sådan laver du Grøn postej med æbler og porrer:
Kog risene efter pakkens anvisning.
Rens porrerne og skær dem i små stykker.
Pil løgene og hak dem fint.
Skræl æblerne og riv dem groft.
Hak nødderne groft.
Varm olien i en gryde og tilsæt karry, porrer og løg.
Steg dem klare under omrøring.
Tilsæt æble, salt, mel og nødder og rør det hele sammen.
Tilsæt de kogte ris og mælken.
Tag gryden af varmen og lad blandingen køle lidt af.
Pisk æggene sammen og rør grønsagsblandingen i lidt ad
gangen.
Hæld farsen i et ovnfast fad eller en brødform smurt med
smør.
Bag postejen 50-60 min. nederst i en 200 °C varm ovn.
Stik en kniv i postejen og tjek om den er gennembagt.
Er der rå dej på, skal den bage videre.
Vend den færdigbagte postej ud af formen og skær den i
skiver.
Server med salat og brød.
Kogebog.dk er madkursus og nemme
madopskrifter, og Madplaner,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...
Kilde: Hjemmets bedste MAD