Grønsagssoufflé. Smeltet smør er godt til. En dejlig, let og
luftig soufflé klar til servering.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca. 30 min. Bagetid: ca. 45 min.
# Ingredienser:
500 g kogte
grønsager
fx enten blomkål,
ærter, porrer og/eller bønner skåret i mindre stykker
1½ spsk smør
3 spsk hvedemel
3 dl mælk el. fløde
4 æg
salt, peber
* Tilberedning:
1. Smelt smørret,
rør melet i og spæd med mælk eller fløde.
Lad blandingen koge
igennem. Lad den svale.
Rør æggeblommerne i
en ad gangen.
Krydr med salt og
peber.
Pisk æggehviderne
stive og fold dem forsigtigt i.
Vend grønsagerne i.
Kom dejen i en
velsmurt souffléform og bag souffléen ca. 45 min ved 175 °C.
Aspargessoufflé
Lav souffléblandingen
som ovenfor, men erstat grønsagerne med
1 dåse aspargessnitter (ca. 250 g) og 125 g ærter.
Bag souffléen ca. 45
minutter ved 175 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Æg og Soufflé
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.