Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time 20 min. Bagetid: 15 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. (4 personer) Antal: 12 stk.
# Ingredienser
til Gulerodsbrød:
25 g gær
1,5 dl mælk
1 dl A-38
3 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 gulerod (75 g)
60 g grahamsmel (1 dl)
350 g hvedemel (ca 6 dl)
Til pensling: 1 æg
Drys: 2 spsk grahamsmel
*
Sådan laves Gulerodsbrød:
1. Lun mælken let (35 °C) og opløs gæren heri.
Tilsæt A-38 og olie. Rør salt, sukker og grahamsmel i.
2. Riv guleroden fint, der skal være ca. 1 dl.
Bland den i dejen sammen med 2/3 af melet. Rør dejen godt
sammen.
Tilsæt det resterende hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen
glat og smidig.
3. Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time. Ælt atter dejen
igennem.
Del dejen i 12 stykker og form dem til små aflange brød.
4. Sæt brødene på en velsmurt plade eller på en plade
beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve tildækket i 20 min.
5. Rids brødene med en skarp kniv eller et barberblad.
Pisk ægget sammen og pensl brødene med det. Drys med
grahamsmel.
6. Bag brødene i en 225 °C varm ovn i 15 min., eller til de
er gyldne og gennembagte.
Lad dem svale på en bagerist.
Tips: Gulerodsbrød er velegnede fx som tilbehør til
salater, forretter og lignende. Grahamsmelet til drys kan erstattes af sesamfrø
eller lys birkes.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Brød og boller
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------