Milde, ovnstegte gulerodsbøffer med fin mandelsmag er dejlige at servere som en vegetarisk hovedret. Disse gulerodsbøffer er både
mættende og supersunde.
• Ved at stege i ovnen sparer man meget fedtstof.
Forberedelse 45 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser
2 skiver daggammelt hvidt brød
500 g gulerødder
2 cm frisk ingefær
100 g mandelflager
1 løg
1 spsk solsikke- eller rapsolie
4 æg
½-1 tsk salt
⅛ tsk
peber
evt. 1-2 spsk rasp eller havregryn
KARRYCREME:
250 g kvark
3-4 spsk mineralvand
½ bundt purløg
¼ tsk salt
1 tsk karry
* Tilberedning
1. Tern brødet og lad det trække i 1½ dl lunkent vand.
Skræl gulerødderne og riv dem groft.
2. Skræl ingefæren og riv den fint.
Rist mandelflagerne på en tør pande.
Hæld gulerødder, ingefær og mandler i en skål.
Varm ovnen til 225 °C.
3. Pil løget og hak det fint.
Steg det mørt og blankt i olien.
Lad løget svale af og rør det i gulerodsblandingen
sammen med æggene.
Pres vandet af brødterningerne og rør dem i blandingen.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt evt. lidt rasp eller havregryn.
4. Form massen til bøffer og læg dem på en bageplade med
bagepapir.
Bag i ovnen ca. 20 min.
5. Rør kvarken blød med mineralvandet.
Skyl og hak purløget og rør det i kvarkcremen.
Smag til med salt og karry.
Anret bøfferne på et fad og byd karrycremen til.
Gulerodsbøffer med karrycreme:
Pr. portion: Energi: Kcal 412 = kj 1730
Kulhydrat 26 g Protein 23 g Fedt 24 g (52%) Fibre 6 g
Tips:
Massen til bøfferne skal være formbar og
må ikke være for blød i konsistensen.
Stabiliser evt. massen med lidt rasp eller
havregryn.
Tilbered karrycremen i god tid før serveringen.
Så får karrysmagen tid til at folde sig rigtigt
ud i cremen.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..