Havrekiks er en lækker snack til eftermiddagsteen eller til
den lille sult. Disse havrekiks er lette og hurtige at lave.
25-30 stk. Tilberedningstiden for havrekiks er ca en time.
Heraf er arbejdstiden ca 20 minutter.
# Ingredienser til havrekiks:
30 g smør
1 dl kogende vand
4 dl havregryn
1 knsp bagepulver
½ tsk fint salt
*
Sådan laver du havrekiks:
Start med at komme smør i en skål og hæld kogende vand over.
Blend så havregryn, så de bliver som grahamsmel.
Bland herefter bagepulver og salt i de blendede havregryn og
tilsæt derefter blandingen af smeltet smør og vand.
Ælt det hele sammen til en dej.
Rul den tyndt ud (ca. 2 mm) på et melstrøet bord eller
mellem to stykker bagepapir.
Skær dejen ud i firkanter eller stik den ud i runde kiks med
et glas eller en udstikker.
Prik med en gaffel.
Bag kiksene lysebrune midt i ovn ved 175 °C ca. 15 min.
Sluk ovnen og lad dem stå i ovnens eftervarme ca. 30 min.
for at blive helt tørre.
De må ikke blive for mørke, så kik til dem en gang i mellem.
Afkøl på rist.
Og så er dine kiks klar til at blive spist.
Tips til at lave havrekiks
Havrekiksene er lækkert som snack til teen, til den lille
sult, eller hvis du vil glæde dig selv i madpakken. Hvis du vil gøre dine kiks
ekstra lækre kan du servere kiksene med smør, syltetøj eller måske Nutella for
dig selv og dine gæster. Det kan varmt anbefales, mener vi.
Og hvorfor ikke servere dine kiks med en hjemmelavet
syltetøj?
Du finder
opskriften på hjemmelavet syltetøj her.
Husk at opbevare dine kiks i en lufttæt beholder. Så holder
de længere og bliver ikke tørre og kedelige.
Prøv også vores lækre knækbrød, som er perfekt til
madpakken.
Du
finder opskriften på knækbrød her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine havrekiks.