En tynd filodej, der indeholder en fest for ganen. Her er
alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag på forret, hovedret og
dessert
Forberedelsestid: 25 min. Tilberedningstid: 25 min.
Kuverter: 4
# Ingredienser
1 mellemstor røget torsk
10 plader filodej
125 g smeltet smør
1 stort løg, skåret i skiver
1,2 dl hakket persille
revet skal af 1 citron
60 g ekstra hakket smør
salt og peber efter smag
Citronsauce:
30 g smør
½ tsk stødt gurkemeje
2 tsk hvedemel
1,2 dl hønsebouillon
saft af 1 citron
* Tilberedning
1. Læg torsken i en gryde og dæk den med koldt vand. Bring
vandet i kog.
Skru ned for varmen og lad det småkoge uden låg i 5 min.
Lad den dryppe af og stil den til side.
2. Forvarm ovnen til 210 °C. Pensl en bageplade med smør.
Pensl filodejen med smør og læg fiskekødet en tredjedel inde
fra dejens lange side.
Dæk det med løg, persille, citronskal og smør.
Fold kanten om og rul dejen til en pakke.
3. Læg pakken på pladen og pensl med smør.
Tilsæt salt og peber. Bag den i 20 min.
4. Citronsauce: Smelt smørret i en gryde.
Tag gryden af varmen og rør mel og gurkemeje i.
Tilsæt bouillon og citronsaft langsomt.
Stil gryden over på varmen igen og rør rundt, indtil saucen
koger og jævner.
5. Skær den indbagte, røgede torsk i fire stykker og server
med citronsauce.
Prøv sammen med:
Forret: Kyllinge- og
grønsags salat
Dessert: Chokolademousse.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.