Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Ovntid: ca 40 min. Let at lave. Mellem pris. (4-5 personer)
# Ingredienser
til Torsk, ovnstegt
1 hel torsk (1½-2 kg, gerne med hoved)
½ citron, saft af
½ bdt persille
50 g smør
salt og peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Torsk, ovnstegt
1. Sæt ovnen på 200 °C.
2. Skrab torsken. Fjern den indvendige sorte hinde og
luftblæren.
Klip evt finnerne af, og fjern gæller og hovedets indhold,
men lad hovedet blive siddende.
Fiskehandleren gør det gerne.
Skyl fisken ren for blod og urenheder kortest muligt i koldt
vand.
Tør den straks.
3. Læg et par tværsnit over fiskens ryg.
Dryp med citronsaft og krydr med salt og peber både ud- og
indvendigt.
Skyl og tør persillen, befri den for grove stilke og fordel
den i torskens bug.
4. Smør et ovnfast fad med halvdelen af smørret.
Anbring fisken i fadet, bøj den evt. ved haleenden, og
fordel resten af smørret ovenpå.
5. Sæt fisken på næstnederste rille i ovnen og steg den ca
40 min.
Når fisken er hvid helt ind til benet og rygfinnen løsner
nemt, er fisken færdig.
Torsken har godt af at hvile 5 min. for åben ovndør, før den
serveres, gerne direkte fra fadet, så holder den sig bedst varm.
Tips: Giv små, kogte kartofler, smeltet smør og
hakket persille til.
Det smeltede smør kan tilsættes et par spsk hakkede
krydderurter, fx persille og/eller dild.
Dildsmør
er ligeledes velegnet tilbehør.
Fisken kan også serveres med Estragonsauce eller Brøndkarsesauce,
kold.
Spinat,
flødestuvet er også godt tilbehør.
Variation:
I stedet for at komme smør på fisken kan den dækkes med 5-6
tynde skiver bacon eller mandler og ellers steges som ovenfor beskrevet.
Torsken kan også steges i skiver, se fx Kabliau
med tomat og oliven.
Se alle de bedste opskrifter med Torsk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------