Det her er et varmt
duftende kunstværk, som man sætter på bordet. Laks og dild giver æggemassen i
tærten en fin smag. Nem ret og lækkert
Tid: ca 2 time,
heraf 30 min hviletid og ca 1 time i ovnen. Antal 4 pers.
# Ingredienser
MØRDEJ:
125 g smør eller
margarine
3 dl hvedemel
2-3 spsk vand
FYLD:
3 små zucchini (squash)
150 g røget laks i
skiver
1 bdt. dild
4 æg
4 dl fløde 13%
2 spsk reven
peberrod
1 spsk citronsaft
½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
* Fremgangsmåde
1. Hak alle
ingredienserne til dejen sammen, gerne i foodprocessoren.
Lad den hvile koldt
30 minutter.
2. Tryk dejen ud i
en springform ca 25 cm i diameter.
Forbag tærtebunden i
en 225 °C varm ovn i ca 10 min.
3. Skær zucchinien i
skiver. Skær laksen i strimler og hak dilden fint.
4. Læg zucchini,
laks og dild lagvis i tærtebunden.
Det øverste lag skal
være zucchini.
5. Pisk æg, fløde,
peberrod, citronsaft, salt og hvid peber sammen.
Hæld det i
tærtebunden.
6. Bag tærten i en i
200 °C varm ovn 50-60 min.
Server med en
blandet grøn salat med citrondressing.
Tips: Hvis du har røget laks i et helt stykke,
skærer du det blot i skiver.
Du kan også bage
tærten i portionsforme.
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------