Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 15 min. Skal hvile: ½ time Hævetid: 1 time 20 min.
Bagetid: 15 min. Let at lave. Lav pris.
Fryse-egnet. 4 lange flutes eller 16 små kuvertbrød:
# Ingredienser
til Flutes, rugmelsflutes:
100 g knækkede
hvedekerner
1 dl kogende vand
25 g gær
2 dl lunkent vand
1 dl mælk
1½ tsk salt
120 g rugmel (2 dl)
350 g hvedemel (6
dl)
Til pensling: 1 æg
*
Sådan laves Flutes,
rugmelsflutes:
1. Hæld 1 dl kogende
vand over de knækkede hvedekerner, og lad dem hvile ½ time.
2. Lun mælken og
bland det lunkne vand i (37 °C). Opløs gæren heri.
Tilsæt rugmel, de
knækkede hvedekerner og salt og rør det godt ud.
3. Tilsæt 2/3 af
hvedemelet og rør dejen sammen med en ske, til den kan æltes med hænderne.
Ælt videre på et
meldrysset bord. Tilsæt det resterende mel lidt efter lidt.
Ælt, til dejen er
glat og elastisk.
4. Lad dejen hæve
tildækket og lunt 1 time.
Ælt atter dejen
igennem og form den til 4 lange flutes eller 16 små kuvertbrød.
Sæt dem på en
letsmurt bageplade.
Giv hvert brød et
snit med en skarp kniv eller et barberblad.
5. Lad flutene
efterhæve tildækket i 20 min.
6. Pensl brødene med
sammenpisket æg og bag dem i en 225 °C varm ovn i 15 min.
Efter 7-8 min.s
bagning pensles med vand. Det giver en sprødere skorpe.
7. Lad brødene
afkøle på en bagerist.
Tips: Disse grove flutes er gode til
grønsagssupper og salater.
Brødene kan flettes
før efterhævningen. Del hver portion i 3 dele, tril dem til pølser og læg
skiftevis højre og venstre dejpølse over midterpølsen.
Kan fryses.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Flutes
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------