Brød Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 50 min. Hviletid for surdej: 2 døgn. Samlet hævetid:
mindst 15 timer Bagetid: 2½ time. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Fuldkornsrugbrød:
Surdej:
150 g rugmel (ca. 3
dl)
2 dl kærnemælk
20 g gær
½ tsk salt
Dej første dag:
surdejen
1 spsk salt
1,5 l vand
750 g rugmel (ca. 14
dl)
750 g hvedemel (12,5
dl)
Dej anden dag:
1 maltøl
2 dl vand
800 g knækkede
rugkerner (ca. 10 dl)
100 g hørfrø (1,5
dl)
100 g solsikkekerner
(1,5 dl)
Endvidere:
olie til formene
2 forme a 2,5 l
*
Sådan laves Fuldkornsrugbrød:
Surdej:
1. Rør rugmel,
kærnemælk og salt sammen i en skål. Smuldr gæren heri.
Dæk skålen med
plastfolie og stil den et lunt sted i mindst 2 døgn.
Surdejen er god, når
den lugter syrligt og har et gyldent skær
Dej første dag:
2. Bland surdejen
med vand og salt. Kom rug- og hvedemel i og rør det til en grød. Dæk fadet og
stil det til hævning et lunt sted 12-24 timer.
Dej anden dag:
3. Rør maltøl, vand,
rugkerner, hørfrø og solsikkekerner i dejen, og rør det godt sammen.
Kom dejen i smurte,
melede rugbrødsforme, og lad dem hæve 1½ time tildækket.
4. Bag brødene på
nederste ovnrille 1 time ved 100 °C og 1½ time ved 180 °C.
Tag brødene ud af
formene og lad dem køle af på en bagerist med et klæde over.
Tips: Tag evt. en klump surdej fra inden kernerne
røres i dejen anden dag. Opbevar surdejen i et glas med låg i køleskabet.
Holdbarhed ca. 3 uger. Tag den ud ca. 1 time før brug. Hørfrø og solsikkekerner
kan erstattes af samme mængde rugkerner.
Brød bagt med surdej
kræver tålmodighed, men giver et virkelig godt resultat.
Kan fryses.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se flere
opskrifter med Fuldkornsrugbrød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------