De
små flutes er smukke i sig selv - brug dem fx som kuvertbrød til en festmiddag
eller buffet. De kan bages i forvejen og evt. fryses. Dryp dem med en smule
vand og varm dem i ovnen ved 200 °C
i
ca. 10 min. før servering.
Arbejdstid:
45 min. Hævetid: ca. 3 timer Bagetid: 15 min. Fryse-egnet. 12 portionsflutes.
#
Ingredienser til :
25
g gær
¼ l
vand
¼ l
yoghurt naturel
300
g groft rugmel
2
tsk salt
1
spsk honning eller sirup
1
spsk kommen
450
g hvedemel
Pynt:
yoghurt og kommen
*
Sådan
laver du Grove flutes med kommen:
Opløs
gæren i lunkent vand og tilsæt yoghurt, rugmel, salt, honning og kommen.
Tilsæt
det meste af hvedemelet og ælt dejen grundigt min. 5 min.
Lad
den hæve tildækket 2-3 timer ved stuetemperatur eller i køleskab natten over.
Vend
dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.
Del
den i 12 stykker og form dem til pølser, ca. 20 cm lange.
Læg
dem på et par bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket ca. 30 min.
Varm
ovnen op til 225 °C varmluft.
Pensl
brødene med yoghurt og drys med kommen.
Bag
dem i ovnen i 12-15 min.
Bank
under et brød med knoen: det skal lyde hult, når de er færdige.
Læg
de færdig bagte brød til afkøling på en rist.
TIPS:
Hvis de skal fryses, så pak brødene i fryseposer. mens de endnu er lune.
Kilde: Hjemmets bedste MAD