Her er et par rigtig
gedigne og velsmagende brød, som der helt sikkert vil blive sat pris på. Vi
fylder dem med tomat, saftige peberfrugter og løg, som giver fylde og smag.
Tid: 2½ time, heraf
1½ time hævning og 30 min i ovnen. Brødet er fryseegnet. Holdbar ca 9 mdr.
2 stk brød.
# Ingredienser
25 g gær
2½ dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 lille løg
75 g tørrede tomater
i lage
1 lille rød eller
gul peberfrugt
ca 8 dl hvedemel
2 tsk olie
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i
det lunkne vand (37 °C).
Tilsæt sukker og
salt.
Lad det stå mens du
forbereder de øvrige ingredienser.
2. Pil løget og hak
det fint. Lad tomaterne dryppe af.
Skær tomater og
peberfrugt i små tern.
3. Rør lidt af melet
og grønsagerne i dejvæsken.
Tilsæt efterhånden
resten af melet og ælt dejen godt.
Hæld olien over
dejen.
Dæk skålen til, lad dejen hæve 1 time.
4. Tag dejen op på
et melet bord og ælt den igennem.
Form den til to
runde brød.
Læg dem på en bageplade
med bagepapir.
Dæk dem til og lad
dem hæve ca 30 min.
5. Snit brødene med
en skarp kniv og drys dem med mel.,
6. Bag dem midt i en
200 °C varm ovn ca 30 min.
Lad dem køle af på
en rist.
Tips: Dejen kan også formes til fire mindre brød.
De bages som anvist
ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------