En godt, sursødt
brød med lang holdbarhed. Lige lækkert som tilbehør til maden som med smør og ost
eller pålæg. Her er et virkelig lækkert brød.
Tid: 2¾ time, heraf
1 time i ovnen plus 1-2 dage hvor surdejen skal stå i stuetemperatur.
Brødene er fryseegnet.
Holdbarhed ca 9 mdr. Antal: 2 stk.
# Ingredienser
DEJ 1 (SURDEJ):
25 g gær
1½ dl kærnemælk
2¼ dl groft rugmel
½ tsk salt
ELLER:
surdejskultur
DEJ 2:
7 dl hvedemel
8 dl rugmel
8 dl sigtemel
1 spsk salt
1 tsk stødt
koriander
150 g solsikkekerner
7 dl vand
1 dl sirup
75 g gær
olie til formen
* Fremgangsmåde
1. Bland
ingredienserne til dej 1.
Smuldr gæren ud i kærnemælken.
Tilsæt rugmel og
salt. Dæk skålen med folie.
Lad den stå ved
stuetemperatur et par dage.
2. Bland
ingredienserne til dej 2.
Bland melsorterne, salt, koriander og solsikkekerner i en skål.
3. Opvarm vand og
sirup til det er fingervarmt.
Opløs gæren i
væsken.
4. Hæld gærvæsken
over de tørre ingredienser.
Tilsæt dej 1.
(surdej) og ælt det hele godt sammen.
Lad dejen hæve
tildækket ca 1 time.
5. Ælt dejen godt
igennem på et melet bord. Del den i to.
6. Pensl to forme, ca
1½ liter, med olie.
7. Form dejen til to
brød og læg dem i formene.
Prik brødene og lad
dem hæve ca 30 minutter.
Pensl med vand.
8. Bag dem på en
rist nederst i en 200 °C varm ovn ca 1 time.
9. Vend brødene ud
på en rist og lad dem køle af under et klæde.
Godt at servere til
suppe eller gryderetter.
Tips: Bager du ofte, kan surdejen gemmes i
køleskabet og bruges senere.
Så sparer du tid ved
næste bagning.
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------