Det
klassiske, svenske runde brød bagt med rugmel, er lidt sødt og krydret i
smagen. Nyd det med smør og evt. ost til en kop te eller kaffe.
Arbejdstid:
30 min. Hævetid: ca. 1½ time Bagetid: ca. 25 min. Fryse-egnet 2 brød
#
Ingredienser til Svensk limpa:
2½
dl hvidtøl
1
dl mørk sirup
2½
dl mælk
75
g gær
2 tsk
salt
2 spsk
eddike
500
g groft rugmel
½ spsk
stødte anisfrø
½ spsk
stødte fennikelfrø
2 tsk
hel kommen
100
g syltet pomerans- eller appelsinskal
350
g hvedemel
*
Sådan
laver du Svensk limpa:
Lun
øl, sirup og mælk, til det er fingervarmt.
Smuldr
gæren i lidt af den lune væske og rør den ud.
Tilsæt
salt og eddike.
Bland
rugmel med krydderier og finthakket syltet citrusskal.
Rør
mælkeblandingen i og tilsæt gradvist hvedemelet.
Ælt
dejen grundigt og lad den hæve tildækket ca. 45 min.
Form
to runde brød.
Sæt
dem på en bageplade med bagepapir og lad brødene efterhæve ca. 30 min.
Prik
brødene med en gaffel og sæt dem i ovnen ved 225 °C.
Bag
dem ca. 25 min.
Pensl
dem med koldt vand, mens de er rygende varme og afkøl brødene på en bagerist.
Kilde: Hjemmets bedste MAD