Navnet Marengo
kommer fra en lille by i Mellem-Italien. I madopskrifter antyder ordet
"Marengo", at der anvendes tomat, champignon, hvidløg og vin - som i
denne herlige ret.
Tid: 45 min, heraf
25 min kogning. Retten er fryseegnet uden persille. Holdbarhed ca. 3 mdr.
4 pers.
# Ingredienser
1 pk frosne
kyllingestykker (700 g)
2 spsk olie
1 løg
1½ dl hvidvin
1 ds. hele tomater
(400 g)
3 fed hvidløg
200 g champignon
1 tsk salt
1 tsk timian
¼ tsk sort peber
1 spsk Maizena
1 bdt. persille
TIL SERVERING:
4 skiver hvidt brød
smør
* Fremgangsmåde
1. Optø
kyllingestykkerne.
Opvarm olien på en
pande og brun dem nogle stykker ad gangen.
Læg dem efterhånden i en gryde.
2. Pil og hak løget.
Svits det i olien
efter kyllingestykkerne.
3. Hæld hvidvinen
over løgene og lad det koge nogle minutter.
Hæld det over kyllingestykkerne.
4. Tilsæt hele
tomater, presset hvidløg, rensede champignon, salt, timian og sort peber.
5. Lad retten koge
ca. 25 min under låg.
Jævn med Maizena
udrørt i vand.
6. Skær skorperne af
brødet.
Skær det i trekanter og steg dem gyldne i fedtstof.
7. Hak persillen og
drys det over retten.
Server med ris, Grøn Salat og brødcroutonerne.
Tips: Du kan også tilberede retten af en hel
kylling, som du skærer i 6-8 stykker.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------