Nogle kantonesiske restauranter anvender kun stilke af
broccoli til denne ret for at få den sprøde konsistens.
4 portioner. Sværhedsgrad: Meget let. Forberedelse: 3½ time.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
250-300 g broccoli
3 spsk vegetabilsk olie
3-4 små skiver frisk ingefær
½ tsk salt
½ tsk sukker
3-4 spsk kinesisk bouillon (se opskrift) eller
vand
1 spsk østerssauce
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv deles broccolien i små buketter.
Skær stilkene af, skræl dem og skær dem i stykker på skrå.
2. Varm olien i en forvarmet wok, til den er meget varm.
3. Tilsæt broccolistilke og ingefær og lynsteg i 30
sekunder.
Tilsæt derefter broccolibuketter og lynsteg yderligere 2 min.
4. Tilsæt salt, sukker og bouillon eller vand og bliv ved
med at røre i ca. 1 minut.
5. Rør østerssaucen i. Hæld retten op på et fad og server
den kold eller varm.
Næringsindhold:
Kalorier 100. Sukker 1 g. Proteiner 3 g. Fedt 9 g.
Kulhydrater 2 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Broccolistilkene skal skrælles og skæres på skrå for at
sikre, at de bliver gennemstegte.
Er stilkene tynde, kan de tilsættes sammen med
broccolibuketterne, men ellers tilsættes stilkene først for at være sikker på,
at de bliver møre.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.