Denne grundlæggende bouillon anvendes i kinesisk madlavning ikke blot som basis for supper, men også i stedet for vand i retter, hvor der
skal tilsættes væde
Portionen giver 2½ liter
# Ingredienser
750 g kyllingekød
750 g svineribben
3¾ liter koldt vand
3-4 stykker ingefær, pressede
3-4 forårsløg, hvert bundet i en knude
3-4 spsk kinesisk risvin eller tør sherry
* Tilberedning
1. Kyllingekød og ribben afpudses for overflødigt fedt og
hakkes i store stykker.
2. Kom kyllingekød og ribben i en stor gryde med vandet;
tilsæt ingefær og forårsløg.
3. Bring vandet i kog og skum overfladen.
Dæmp varmen og lad det simre uden låg i mindst 2-3 timer.
4. Si suppen og kassér kød, ingefær og forårsløg; tilsæt
vin, hæld den i en ren gryde og bring den i kog. Lad den simre 2-3 min.
5. Sæt bouillonen i køleskab, når den er kold; den kan
opbevares i op til 4-5 dage.
Den vil også kunne nedfryses i mindre portioner og optøs,
når den skal anvendes.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.