Sukkerlagen til denne forfriskende og farverige dessert er
rig på typisk kinesiske smagsstoffer.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 1¾ time. Tilberedning:
10 min.
# Ingredienser
7½ cl kinesisk risvin eller tør sherry
1 citron, skal og saft af
8½ dl vand
225 g sukker
2 kryddernelliker
2½ cm hel kanel, let knust
1 stang vanilje
1 knsp honningkagekrydderi
1 stjerneanis
2½ cm frisk ingefær, skivet
50 g usaltede cashewnødder
2 kiwier
1 stjernefrugt (carambol)
115 g jordbær
1 dåse (400 g) litchier i sukkerlage, afdryppede og skivede
1 stykke syltet ingefær, afdryppet og skivet
hakket mynte, til pynt
* Tilberedning
1. Kom risvin eller sherry, citronskal og -saft og vand i en
gryde.
2. Tilsæt sukker, nelliker, kanel, vanilje, honningkagekrydderi,
stjerneanis og ingefær.
3. Varm forsigtigt grydens indhold op under konstant
omrøring, til sukkeret er opløst.
Bring det derefter i kog. Dæmp varmen og lad det simre 5 min.
Sættes til side og afkøles helt.
4. Si sukkerlagen og kasser krydderierne. Rør cashewnødderne
i, dækkes med husholdningsfilm og afkøles i køleskab.
5. Imens gøres frugterne i stand: Kiwierne halveres og
skives, stjernefrugten skives, og jordbærrene nippes og skives.
6. Arranger frugterne på et fad sammen med litchier og
syltet ingefær.
7. Hæld sukkerlagen over frugterne og pynt med hakkede
mynteblade og server.
Næringsindhold:
Kalorier 405. Sukker 81 g. Proteiner 3 g. Fedt 6 g.
Kulhydrater 83 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.