Tigerrejer gør ethvert måltid til noget særligt, især når de tilberedes med et så lækkert og sprødt overtræk som her.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
50 g kokosmel
25 g frisk, hvid brødkrumme
1 tsk kinesisk femkrydderi
½ tsk salt
1 limefrugt, fintrevet skal af
1 æggehvide
450 g tigerrejer
solsikke- eller majsolie til stegning
citron både, til pynt
soja- eller chilisauce, tilbehør
* Tilberedning
1. Rør kokosmel, brødkrumme, femkrydderi, salt og revet
limeskal sammen i en skål.
2. I en anden skål piskes æggehviden let.
3. Skyl rejerne under rindende, koldt vand og dup dem tørre
med køkkenrulle.
4. Dyp rejerne i æggehvide og derefter i kokosblandingen,
sådan at de er jævnt dækkede.
5. Varm ca. 5 cm olie i en stor, forvarmet wok.
6. Tilsæt rejerne og lynsteg dem i ca. 5 min, eller til de
er gyldne og sprøde.
7. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
8. Fordel kokosrejerne på varme tallerkener og pynt med
citronbåde.
Server dem straks med soja- eller chilisauce.
Næringsindhold:
Kalorier 236. Sukker 1 g. Proteiner 27 g. Fedt 13 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 7 g.
Kokkens tip
Kinesisk femkrydderi er en blanding af stjerneanis,
fennikelfrø, kryddernellike, kanel og sichuanpeber. Det er ret stærkt og bør
derfor anvendes sparsomt.
Det kan opbevares næsten ubegrænset i et glas med
tætsluttende låg.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.