Der er en vidunderlig kombination af smagsstoffer i denne
ret, der er sød af mangochutney og stærk af chilier.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
3 spsk jordnøddeolie
2 løg, skivede
2 fed hvidløg, hakkede
2 auberginer, i tern
2 røde chilier, udkernede og meget fint hakkede
2 spsk rørsukker
6 forårsløg, skivede
3 spsk mangochutney
olie, til friturestegning
2 fed hvidløg, skivede, til pynt
* Tilberedning
1. Varm jordnøddeolien i en stor, forvarmet wok eller
tykbundet pande.
Olien hvirvles rundt, til den er meget varm.
2. Tilsæt løg og hvidløg og rør det .godt sammen.
3. Tilsæt auberginetern og chilier og lynsteg i 5 min.
4. Tilsæt sukker, forårsløg og mangochutney og rør det hele
godt sammen.
5. Dæmp varmen, læg låg på og lad det simre under jævnlig
omrøring i 15 min, eller til auberginen er mør.
6. Fordel retten i portionsskåle og hold dem varme.
7. Varm olien til friturestegning i wokken og lynsteg
hvidløgsskiverne, til de er let brunede.
Retten pyntes med dem og serveres straks.
Næringsindhold:
Kalorier 208. Sukker 17 g. Proteiner 1 g. Fedt 15 g.
Kulhydrater 17 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Chilifrugter kan have meget forskellig styrke, så anvend dem
med forsigtighed. En rettesnor er, at jo mindre de er, desto stærkere er de.
Kernerne er den stærkeste del af dem og kasseres derfor oftest.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.