Ægnudler vendes i en dressing af sesamolie, sojasauce,
jordnøddesmør, koriander, lime, chili og sesamfrø.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
2 pakker a 250 g ægnudler (mellemtykke)
3 spsk solsikkeolie
2 spsk sesamolie
1 fed hvidløg, presset
1 spsk jordnøddesmør
1 lille, grøn chili, udkernet og meget fint hakket
3 spsk ristede sesamfrø
4 spsk lys sojasauce
½ spsk limesaft
salt og peber
4 spsk hakket, frisk koriander
* Tilberedning
1. Kom nudlerne i en stor gryde med kogende vand.
Flyt straks gryden fra varmen, læg låg på og lad dem trække
i 6 min.
Rør i dem efter 3 min. Efter de 6 min vil nudlerne være
perfekt kogte.
Eller kog dem efter anvisningen på pakken.
2. Imens røres dressingen. Rør solsikkeolie, sesamolie,
hvidløg og jordnøddesmør sammen i en skål.
3. Tilsæt chili, sesamfrø og sojasauce samt limesaft efter
smag.
Rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
4. Nudlerne afdryppes godt og hældes i en varm skål.
5. Tilsæt dressingen og hakket koriander og vend det godt
sammen med nudlerne.
Serveres varm som tilbehør til en hovedret.
Næringsindhold:
Kalorier 300. Sukker 1 g. Proteiner 7 g. Fedt 21 g.
Kulhydrater 21 g. Mættede fedtsyrer 3 g.
Kokkens tip
Hvis nudlerne koges på forhånd, vendes de kogte nudler med 3
tsk sesamolie og hældes i en skål.
De tildækkes og holdes varme, til de skal bruges.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Nudler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.