Spidskommen har en stærkt aromatisk, noget bitter smag, som fører tankerne til Orienten. Her sætter det spændende krydderi fart over en mager og meget letlavet salat.
Tid: ca 20 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 mellemstor agurk
1 tomat
1 spsk hakket løg
1 spsk hakket
persille
3 dl yoghurt naturel
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ tsk hel
spidskommen
* Fremgangsmåde
1. Skyl agurken. Del
den på langs og skrab kernerne ud med en teske.
Skær den i strimler
eller riv den groft. Hak tomat, løg og persille.
2. Bland
agurkestrimlerne og det hakkede med yoghurten til en salat.
Smag til med salt og
peber. Stil salaten koldt.
3. Rist kommenfrøene
og knus dem derefter. Drys frøene over salaten.
4. Server
raytasalaten med brød til roastbeef, kalkun eller rejer.
Du kan også fylde pitabrød med kød og raytasalat.
Tips: Yoghurten kan evt. erstattes med halvt
yoghurt og halvt cremefraiche for en fyldigere smag.
INFO: Riti raita er et krydderi i det sydasiatiske køkken
lavet af dahi sammen med rå eller kogte grønsager, sjældnere frugt, eller i
tilfælde af boondi raita, med stegte dråber af dej lavet af besan. Den nærmeste
tilnærmelse i det vestlige køkken er et tilbehør eller dip eller en kogt salat.
Se alle de bedste opskrifter med Salater
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------