Skaldyr er ideelle sammen med ris. Muslinger og krabbe giver
denne krydrede ret smag og konsistens.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 20 min.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
300 g langkornede ris
175 g hvidt krabbekød, frisk, på dåse
eller frossent (optøet hvis frossent), eller
8 surimistænger, optøede hvis frosne
2 spsk sesam- eller majsolie
2½ cm frisk ingefær, revet
4 forårsløg, i tynde, skrå skiver
125 g sukkerærter, skåret i 2-3 stykker
½ tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
400 g muslinger på dåse, afdryppede,
eller 350 g frosne, optøede
1 dåse a 425 g bønnespirer, afdryppede
salt og peber
* Tilberedning
1. Kog risene i kogende, letsaltet vand efter anvisningerne
til 'Kinesiske, stegte ris' (se opskrift).
2. Tag krabbekødet ud, hvis frisk krabbe anvendes, og pil
det i flager.
Eller skær surimistænger i 3-4 stykker.
3. Varm olien i en forvarmet wok og lynsteg ingefær og
forårsløg i 1-2 min.
Tilsæt sukkerærter og svits 1 minut.
Drys gurkemeje og spidskommen over, salt og peber efter
smag. Rør det godt sammen.
4. Tilsæt krabbekød og muslinger og lynsteg i 1 minut.
Rør kogt ris og bønnespirer i og lynsteg i 2 min, eller til
det er varmt og godt blandet.
5. Smag om nødvendigt retten til med salt og peber og server
straks.
Næringsindhold:
Kalorier 336. Sukker 4 g. Proteiner 32 g. Fedt 10 g.
Kulhydrater 33 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Kogt krabbe tilberedes sådan: Vrid ben og kløer af, knæk dem
med en kraftig kniv og tag kødet ud med et spid. Fjern og kasser gæller og løft
underskjoldet af. Fjern mavesækken.
Træk det bløde kød af skjoldet. Skær kroppen op og tag kødet
ud med et spid.
Surimi sælges i Danmark og i Vesten generelt under navnet
crab sticks, crab fish "krab" og lignende. Det bruges i stedet for
krabbekød i fx skaldyrssalater og på pizzaer. Det sælges som lyserøde eller
orangerøde stave/stykker med et hvidt indre.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.