Sesamfrø, slikærter og gulerodsstrimler smager dejligt sammen. Lynsteg i wok og server som tilbehør med forårsløg, revet frisk ingefærrod og soya sauce.
是中国人og giver 4 portioner
# Ingredienser
225 g slikærter (kinesiske
ærtebælge)
1 spsk sesamfrø
2 tsk sesamolie
2 forårsløg, skåret i
6 mm skiver
½ tsk revet frisk ingefærrod eller 1 knsp knust ingefær
1 mellemstor gulerod,
i julienne-strimler
1 tsk soya sauce
* Fremgangsmåde
1. For at skære guleroden
i julienne strimler skæres en strimmel af guleroden i længden, sådan at den kan
ligge fladt på skærebrættet.
Skær guleroden i 5 cm
lange stykker.
Placer 1 gulerodsstykke
med den flade side nedad på skærebrættet.
Skær den på langs i tynde
skiver med kniven.
Stabel nogle skiver.
Skær dem ned til 6 mm brede strimler.
Gentag med de resterende
stykker.
2. For at fjerne stilken
fra ærterne dekorativt, knibes stilken fra hver bælg, træk strengen af hvis den
er der. (Unge bælge har måske ikke strengen).
Lav et "V"-formet
snit i den anden ende af bælgen med kniven.
3. For at riste sesamfrøene,
varmes en lille pande over mellem varme.
Tilsæt sesamfrø; steges
under omrøring i ca 5 min eller indtil de er gyldne.
Sæt dem til side.
4. For at lyn stege placeres
en wok eller en stor pande over høj varme.
(Test om panden er varm
ved at placere en dråbe vand i panden; hvis vanddråben syder er panden tilstrækkelig
varm).
Tilsæt sesamfrø og vegetabilsk
olie, bevæg panden så det dækker siderne.
Varm olien til den er
varm, ca 30 sekunder.
Tilsæt løg, ingefærrod,
ærter og gulerod; vend det livligt og rør med en grydeske, hold grønsagerne i konstant
bevægelse i ca 4 min eller indtil ærterne er klart grønne, sprøde og møre.
5. Rør soya saucen i.
Læg det på et varme serveringsfad;
Strø de resterende sesamfrø over.
Serveres straks.
Trin 1: Skær gulerodsstykket
i tynde skiver
Skær gulerødderne i 6
mm brede strimler
Trin 2: Træk strengen
af ærtebælgen.
Trin 2: Lavet "V"-formet
snit i bælgen.
Trin 4: Lynsteg ærte-
og gulerodsblandingen i wokken.
INFO: Slikærter er tilgængelige
hele året; højsæson efterår og forår. Se efter klare grønne bælge som er faste,
sprøde, små og flade med umodne kerner. Undgå ærter som er tørret omkring samlingen.
Køles, uvaskede, i en plasticpose op til 2 dage.
Se alle de bedste opskrifter med Ærter
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------