En meget hurtig og velsmagende ret med rejer og agurk, stegt med østershatte, citrongræs, chili og ingefær.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 5 min.
# Ingredienser
½ agurk
2 spsk solsikkeolie
6 forårsløg, halverede på langs og skåret i 4 cm lange
stykker
1 stilk citrongræs, i tynde skiver
1 fed hvidløg, hakket
1 tsk hakket, frisk rød chili
125 g østershatte
1 tsk hakket, frisk ingefær
350 g kogte, pillede kinarejer
2 tsk Maizena
2 spsk vand
1 spsk mørk sojasauce
½ tsk fiskesauce
2 spsk risvin eller tør sherry
kogte ris, tilbehør
* Tilberedning
1. Skær agurken i stave, ca. 5 mm x 4 cm.
2. Varm olien i en wok eller stor pande.
3. Tilsæt forårsløg, agurk, citrongræs, hvidløg, chili,
østershatte og ingefær og lynsteg i 2 min.
4. Tilsæt rejerne og lynsteg i yderligere 1 minut.
5. Rør Maizena, vand, sojasauce og fiskesauce sammen.
6. Rør Maizenablandingen samt vin i wokken og varm det
igennem under omrøring, til saucen er jævnet. Serveres med ris.
Næringsindhold:
Kalorier 178. Sukker 1 g. Proteiner 22 g. Fedt 7 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Den hvide del af citrongræs kan skives tyndt og blive i den
færdige ret. Anvendes hele stilken, fjernes den inden servering. Man kan købe
citrongræs hakket og tørret eller på glas, men ingen af dem har den samme duft
og smag som frisk citrongræs.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.