Sprøde grønsager og lækre rejer kombineres med duftende,
asiatiske krydderier. Resultatet bliver en madoplevelse for både øje og gane. Let
og lækkert
Forberedelse 15 min + marinering. Tilberedning 10 min. 4
portioner
#Ingredienser
400 g mellemstore rejer (pillede)
8 blade af icebergsalat
½ dl hønsebouillon
1 lille løg ~1akket)
1 fed hvidløg (fint hakket)
½-1 spsk karrypasta
250 g sukkerærter
2 spsk friskhakket koriander eller
2 spsk reven citronskal
3 kviste persille (hakket)
* Tilberedning
1. Læg salatbladene på fire tallerkener, og stil dem til
side.
2. Opvarm hønsebouillonen i en wok eller en stor stegepande
ved god varme. Damp løg og hvidløg, til det er mørt, ca. 5 min.
Tilsæt karrypastaen.
3. Kom rejerne i, og opvarm dem under omrøring ca. 3 min.
Tilsæt sukkerærterne. Fortsæt med at røre rundt ca. 2 min.
Tag wok'en fra varmen.
4. Tilsæt frisk koriander, eller hakket persille og
citronskal,
og anret den varme ret i portioner på tallerkenerne.
Server straks.
MIKROTIPS
Rejeretten, som er fin at servere til frokost, kan gøres
klar op til
24 timer, inden den skal spises.
Dæk med plastfolie, køl af, og varm ved høj effekt 1 minut i
mikroovnen.
Tips:
Hjemmelavet karrypasta:
Mix ½ dl cayennepeber, ½ dl vand, 2 spsk olie, 2 tsk
spidskommen og
2 tsk karry i foodprocessoren. Opbevares mørkt og svalt.
Rejer findes i forskellige størrelser.
Den mindste sort rejer går under betegnelsen 90 til 120,
hvilket vil sige, at der går 90 til I 20 rejer på et kilo.
Mellemstore rejer går under betegnelsen 70 til 90 og
store rejer 50 til 70.
De største kan være svære at få fat i.
Man kan anvende scampi eller krebsehaler i stedet for.
Pr. portion: Kalorier 193 = Kilojoule 811
Kulhydrat 10 g Protein 27 g Fedt 5 g (23%) Fibre 4 g
• Rejer er meget proteinrige og har et ret lavt fedtindhold.
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.