Friske grønsager tilfører vitaminer og mineraler. Med den
rette opbevaring bliver holdbarheden lang.
• Friske grønsager indeholder kun lidt eller slet intet fedt
og er kaloriefattige. De indeholder sammensatte kulhydrater, som giver lang
mæthedsfølelse.
1. Friske svampe skal opbevares tørt og mørkt, gerne på
køkkenrulle på et mørkt sted. De holder sig da i ca. 3 dage.
2. Opbevar grønsager som broccoli og bladselleri i
plastposer med hul. Grønsagerne holder sig da friske i flere dage.
3. Pak aspargesstilkenes nederste del i fugtet køkkenrulle.
Hvis de lægges i køleskab, så holder de sig friske og sprøde i op til 4 dage.
4. Kartofler og løg og andre, lignende grønsager bør ikke
opbevares i køleskabet.
Læg dem i stedet på et svalt, tørt sted, så holder de sig op
til en måned.
5. Skyl bladgrønsager, fx salat og spinat, lad dryppe af og
læg i plastposer.
De bliver sprøde i køleskabstemperatur og holder sig 4-5
dage.
6. Skær det grønne på rodgrønsager som fx gulerødder og
rødbeder af, inden du lagrer dem.
Så bliver de ikke så let bløde.
En del levnedsmidler bør ikke opbevares sammen.
Løg afgiver en luftart som gør at kartofler rådner.
Gulerødder bør ikke opbevares sammen med æbler og pærer, det
kan give gulerødderne en besk bismag.
Tilbered ikke blomkål i aluminiums- eller jerngryder. Aluminium
farver kålen gul og jern gør den brun.
Køb kun så mange grønsager, som du forbruger indenfor nogle
dage.
Se alle de bedste
tips og gode råd her: Info
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.